ua en ru

Рада ратифікувала угоду з Європейською організацією з питань юстиції

Рада ратифікувала угоду з Європейською організацією з питань юстиції Фото: Верховна Рада

Відповідний законопроект підтримали 230 нардепів

Верховна Рада України ратифікувала угоду про співпрацю з Європейською організацією з питань юстиції (Євроюст). Відповідний законопроект №0122 з другого разу підтримали 230 нардепів (спочатку 205 депутатів ВР), передає кореспондент РБК-Україна.

Відповідну угоду було підписано 27 червня 2016 року в місті Брюсселі (Бельгія).

Метою угоди є створення правових підстав для співробітництва між Україною і Європейською організацією з питань юстиції у боротьбі з тяжкими злочинами, зокрема організованою злочинністю і тероризмом.

Зазначається, що компетентним органом в Україні для виконання цієї угоди є Генеральна прокуратура України.

Статті 7, 8 угоди передбачають проведення регулярних консультацій з Євроюстом з метою виконання угоди, а також можливість представників компетентного органу України брати участь в оперативних і стратегічних зустрічах на запрошення президента колегії Євроюсту та за згодою відповідних Національних членів.

Враховуючи те, що обмін інформацією в рамках співробітництва між Україною та Євроюстом матиме наслідком також надання інформації щодо осіб, статті 9–18 регламентують питання, пов’язані з обміном інформацією, зокрема з порядком передачі інформації та обробки персональних даних, захистом, виправленням і знищенням персональних даних, відшкодуванням шкоди, пов’язаної з передачею даних, а також закріплюють права суб’єктів даних на доступ до даних, що їх стосуються.

Укладення зазначеної угоди не потребує внесення змін до чинного законодавства України.

Нагадаємо, між Україною та Європейською організацією з питань юстиції (Євроюст) 27 червня підписано угоду про співпрацю.