ua en ru

Україна і Євроюст підписали Угоду про співробітництво

Україна і Євроюст підписали Угоду про співробітництво Фото: від України документ підписував генпрокурор Юрій Луценко

Двосторонню Угоду підписано 27 червня в Брюсселі

Між Україною та Європейською організацією з питань юстиції (Євроюст) 27 червня підписано Угоду про співробітництво. Про це повідомляє прес-служба глави Української держави.

Зазначено, що документ у присутності президента Петра Порошенка підписали Генеральний прокурор Юрій Луценко і глава Європейської організації з питань юстиції Мішель Конінкс.

"Укладення Угоди є одним із критеріїв Плану дій щодо лібералізації Євросоюзом візового режиму і відповідає намірам України та ЄС розвивати відносини у сфері юстиції та внутрішніх справ", - йдеться в повідомленні.


Очікується, що набрання чинності Угодою створить правову основу для використання Україною можливостей Євроюсту та передбачає реальне підвищення ефективності компетентних органів України та ЄС у розслідуванні і переслідуванні тяжких злочинів транснаціонального характеру, зокрема тероризму, незаконного обігу наркотиків, торгівлі людьми, корупції, кіберзлочинності, відмивання коштів, шахрайства та інших злочинів, вчинених за участю транскордонних злочинних організацій.

Передбачається, що співробітництво сторін здійснюватиметься шляхом створення спільних слідчих груп, оперативного обміну інформацією, координації дій із протидії транскордонній злочинності, сприяння збору доказів, проведення інших процесуальних дій та надання правової допомоги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про підписання Угоди між урядом України та Європейським співтовариством з атомної енергії про наукову і технологічну співпрацю та асоційовану участь України у Програмі наукових досліджень та навчання Євратом (2014-2018).