ua en ru

Рада ратифікувала додатковий протокол до угоди з Хорватією про захист інвестицій

Рада ратифікувала додатковий протокол до угоди з Хорватією про захист інвестицій Фото: Верховна Рада України (twitter.com/Верховна Рада)

Додатковий протокол був підписаний 21 листопада 2016 року в м. Київ

Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №0149 "Про ратифікацію Додаткового протоколу між Урядом України та Урядом Республіки Хорватія про внесення змін до Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Хорватія про сприяння та взаємний захист інвестицій", передає кореспондент РБК-Україна.

За документ після низки невдалих спроб проголосували 238 депутатів ВР.

Зазначається, що додатковий протокол був підписаний 21 листопада 2016 року в м. Київ.

"Під час ратифікації Додаткового протоколу пропонується висловити заяву української сторони про не застосування положень відповідної угоди до територій Автономної Республіки Крим, м. Севастополь та окремих районів Донецької та Луганської областей з метою інформування потенційних інвесторів Республіки Хорватія та уникнення можливих інвестиційних позовів, пов’язаних з інвестуванням до зазначених територій до відновлення над ними юрисдикції України", - сказано у пояснювальній записці.

Зазначається, що реалізація запропонованого закону не потребуватиме додаткових витрат з державного бюджету України.

Нагадаємо, чистий приток прямих іноземних інвестицій в Україну в серпні збільшився до 194 млн доларів, 85% з яких були направлені в реальний сектор економіки.