ua en ru

Чистий приплив прямих інвестицій в Україну в серпні збільшився до 194 млн доларів

Чистий приплив прямих інвестицій в Україну в серпні збільшився до 194 млн доларів Фото: інвестиції в Україну збільшуються (stroyobzor.ua)

Левова частка цих коштів була направлена ​​в реальний сектор економіки

Чистий приплив прямих іноземних інвестицій в Україну в серпні збільшився до 194 млн доларів, 85% з яких були направлені в реальний сектор економіки. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

Як повідомляється, з початку року надходження прямих іноземних інвестицій (без урахування операцій з переоформлення боргу в статутний капітал) майже вдвічі перевищували обсяги за аналогічний період минулого року (1,2 млрд доларів у порівнянні з 0,7 млрд доларів відповідно).

Чисті надходження за фінансовим рахунком в серпні істотно збільшилися в порівнянні з липнем (до 743 млн доларів) і були забезпечені операціями приватного сектора.

Як і раніше, цього в першу чергу сприяло скорочення обсягів готівкової валюти поза банками, яке за підсумками серпня прискорився до 496 млн доларів. Крім того, за рахунок придбання банками ОВДП, емітованих урядом в іноземній валюті, скоротилися зовнішні активи банківського сектора (на 0,3 млрд доларів).

У той же час, в серпні спостерігалася незначна витік боргового капіталу з приватного сектора (125 млн доларів). Вона була пов'язана з виплатами банків за міжбанківськими кредитами та депозитами, і зниженням залучення капіталу реальним сектором.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України готує ряд програм для залучення інвестицій в державні компанії.