ua en ru

Рада розгляне питання відставки прем'єра 31 липня, - Яценюк

Верховна Рада розгляне питання відставки прем'єр-міністра України у четвер, 31 липня. Про це сам Арсеній Яценюк, який раніше подав до парламенту відповідну заяву, заявив у прямому ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, передає кореспондент РБК-Україна.

"У четвер, згідно із законом, буде стояти питання про відставку прем'єр-міністра. У наших європейських колег це називається вотум довіри чи недовіри уряду", - заявив Яценюк.

При цьому прем'єр повідомив, що зробить все, аби армія отримала необхідні кошти. "Навіть якщо парламент не проголосує... Я зроблю все необхідне, щоб кошти були виділені. Я поставлю свій підпис під таким розпорядженням", - зазначив він.

Яценюк наголосив, що, у разі повторного провалу голосування за урядові проекти законів про виділення коштів для додаткового фінансування армії, 9,1 млрд грн все одно будуть виділені. За словами глави Кабміну, кошти виділять, навіть якщо це викличе відповідну реакцію і "питання у Генеральної прокуратури". "Це мій обов'язок", - додав прем'єр.

Нагадаємо, раніше сьогодні Яценюк відмовився коментувати питання своєї відставки.