ua en ru

Рада розгляне питання скасування депутатської та суддівської недоторканності, - Порошенко

Рада розгляне питання скасування депутатської та суддівської недоторканності, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Необхідно прийняти зміни до Конституції

Верховна Рада України розгляне питання щодо скасування депутатської та суддівської недоторканності. Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу 1+1, яке вийшло в ефір сьогодні, 12 липня.

Зокрема, глава держави повідомив, що досягнута домовленість про винесення на розгляд питання скасування депутатської та суддівської недоторканності. Президент назвав неприпустимим той факт, коли обгрунтовано обвинувачені судді та депутати мають можливість організувати втечу за кордон, поки парламент розглядає питання скасування їх недоторканності для притягнення до відповідальності.

"Це звучить як попередження про те, що треба тікати, поки є недоторканність. Ми не можемо миритися з цим. Повинні бути, нарешті, прийняті зміни до Конституції, які вже розглянуті Конституційним судом, за скасування депутатської та суддівської недоторканності", - зазначив Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що на кримінальні злочини, особливо корупційного характеру, правоохоронні, суддівські і прокурорські органи повинні мати можливість реагувати і затримувати злочинців.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко закликав Верховну Раду прийняти законопроект щодо заборони корупціонерам виходити з в'язниці під заставу.