ua en ru

Рада може розглянути законопроект про гуманітарне розмінування у четвер

Рада може розглянути законопроект про гуманітарне розмінування у четвер Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Спікер ВР доручив комітету з нацбезпеки невідкладно розглянути цей законопроект

Після розгляду законопроекту про гуманітарне розмінування у комітеті з питань національної безпеки та оборони народні депутати зможуть розглянути законопроект у сесійній залі. Про це повідомив голова Верховної ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, спікер доручив комітету невідкладно розглянути цей законопроект.

"Даю доручення комітету з нацбезпеки і оборони невідкладно розглянути законопроект про розмінування. Більш того, в тому числі і альтернативні законопроекти, яких чотири. Прошу ключовим питанням виставити ці питання", - повідомив Парубій

Голова ВР наголосив, що Рада зможе у четвер розглянути законопроект про гуманітарне розмінування на Донбасі у сесійній залі.

"Питання розмінування - одна з ключових прерогатив, яку ми визначили на початку цієї осені. Без рішення комітету, я не можу поставити це питання у порядок денний. Сподіваюсь, що комітет зможе розглянути його на цьому тижні, і ми в четвер зможемо його одразу розглянути, прийняти рішення", - додав спікер.

Як писало РБК-Україна, на початку жовтня спецпредставник ОБСЄ у тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік у спільній заяві з главою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні послом Ертугрулом Апаканом закликали розпочати невідкладне і повне гуманітарне розмінування населених пунктів і пунктів пропуску.

Нагадаємо, раніше перший віце-спікер Ірина Геращенко заявила, що Верховна рада України повинна прийняти закон про гуманітарне розмінування до кінця дев'ятої сесії парламенту.