ua en ru

Рада розглянула майже 3200 правок до земреформи, нардепи підтримали одну

Рада розглянула майже 3200 правок до земреформи, нардепи підтримали одну Фото: Верховна рада (Віталій Носач/РБК-Україна)

Нардепам залишилося пройти менш 1/4 правок

Верховна рада України станом на четвер, 5 березня, розглянула вже 3182 поправки до другого читання законопроекту про ринок землі. У сесійній залі сьогодні була підтримана одна правка, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, депутатам залишилося розглянути менше тисячі правок до другого читання законопроекту №2178-10.

Так, нардепи підтримали правку під номером 3017, вона носить технічний характер і виправляє помилки в нумерації закону про держреєстрацію прав і нерухомого. За неї проголосували 244 депутати Ради.

Нагадаємо, станом на середу народні депутати розглянули понад 2500 правок.

Як писало РБК-Україна раніше, законопроект про ринок землі Рада зможе прийняти не раніше 16-17 квітня. Такий прогноз зробив глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. За його словами, голосування не зможе відбутися раніше, якщо ВР продовжить розглядати поправки в такому темпі.

Ще на початку лютого депутати Ради приступили до розгляду законопроекту про ринок землі в другому читанні. Нардепи в перший день розгляду, 6 лютого, блокували президію ВР.

Додамо також, в СН сподіваються на прискорення розгляду поправок до законопроекту про ринок землі, про що заявив перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко.

Підкреслимо, на цьому тижні у парламентаріїв виникло два позачергових засідання саме тому, що до закінчення розгляду закону про ринок землі вони не можуть розглядати інші питання.