ua en ru

Рада розглядає кандидатуру Дубини і Мартиненка на посаду глави Міненерго, - нардеп

В парламенті сьогодні розглядається ряд кандидатур на посаду майбутнього голови уряду, серед яких голова комітету з ПЕК Верховної Ради Микола Мартиненко і колишній голова "Нафтогазу України" Олег Дубина.

В парламенті сьогодні розглядається ряд кандидатур на посаду майбутнього голови уряду, серед яких голова комітету з ПЕК Верховної Ради Микола Мартиненко і колишній голова "Нафтогазу України" Олег Дубина. Про це заявив народний депутат України від фракції "Свобода", член комітету Верховної ради з ПЕК Олександр Мирний, повідомляє "Комерсант-Україна".

"Але, крім цих кандидатур обговорюється і ряд інших в тому числі запропонованих радою Майдану. Хто з них очолить енергетичний блок сказати складно", - заявив Мирний.

Кандидатура Мартиненко може бути прийнята у зв'язку з тим, що у нього є системні знання в управлінні ПЕК і відповідний досвід, зазначає голова міжнародного енергетичного клубу Q-club Олександр Тодійчук.

"Втім, навряд чи ця кандидатура буде підтримана радою Майдану, оскільки Мартиненко був парламентером між опозицією і минулою владою і мав стабільно працюючий бізнес при Вікторі Януковичі", - зазначає глава альянсу "Нова енергія України" Валерій Боровик.

Тодійчук каже, що кандидатура Дубини може бути затребувана у зв'язку з тим, що у нього є досвід роботи в галузі і позитивний досвід спілкування з Росією.

"Одним з ключових завдань наступного керівника ПЕК буде продовження угоди про знижку на газ на другий квартал 2014 р. Пан Дубина один з тих людей, що міг би домовитися про це", - погоджується експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук.