ua en ru

Рада проводить засідання щодо безвізового режиму: онлайн-трансляція

Рада проводить засідання щодо безвізового режиму: онлайн-трансляція Фото: Верховна Рада України

У сесійній залі зареєструвалися 317 парламентарів

Голова парламенту України Володимир Гройсман відкрив ранкове засідання Верховної Ради щодо безвізового режиму. У сесійній залі зареєструвалися 317 парламентарів.

"Я оголошую ранкове засідання Верховної Ради відкритим", - сказав спікер.

Рада хоче удосконалити документування біженців

Народні депутати в першому читанні підтримали законопроект, який удосконалює процедуру документування осіб, яких визнано біженцями або особами, які потребують додаткового захисту в Україні.

Рада хоче вдосконалити судову захист іноземців

Також у першому читанні нардепи підтримали проект закону щодо удосконалення положень судового захисту іноземців та осіб без громадянства та врегулювання окремих питань, пов'язаних з протидією нелегальній міграції.

Законопроект про посвідчення особи буде розглянутий на наступному пленарному тижні

Прем'єр-міністр України під час засідання Ради заявив про те, що Кабінет міністрів повертає проект закону про посвідчення особи до наступного пленарного тижня.

"Уряд готовий, щоб повернути цей закон (№3224, - ред.) до Кабінету міністрів України. Ми його доопрацюємо після вчорашніх консультацій з фракціями і на наступному пленарному тижні ми його готові презентувати парламенту і прийняти одразу за основу і в цілому, якщо на це буде воля українського парламенту", - сказав Яценюк.

Рада в першому читанні ухвалила проект Трудового кодексу

В ході сьогоднішнього засідання Ради, 258 депутатів підтримали в першому читанні за основу новий проект Трудового кодексу України. Зазначається, що проект складається з дев'яти книг (368 статей), а також прикінцевих та перехідних положень.

Рада провалила норму про недискримінацію сексменшин у Трудовому кодексі

Парламентарії не підтримали при окремому голосуванні за можливість обліку в Трудовому кодексі норми щодо недискримінації прав працівників залежно від сексуальної орієнтації, яку озвучила голова комітету з питань євроінтеграції Ірина Геращенко.

У свою чергу Гройсман поставив на голосування продовження підготовки поправок до другого читання з 2 до 3 тижнів, що нардепи підтримали.

Відзначимо, що дана норма є вимогою ЄС для лібералізації візового режиму з Євросоюзом.

Рада встановила держрегулювання зовнішньої трудової міграції

304 парламентарії підтримали у другому читанні та в цілому проект закону, який встановлює державне регулювання зовнішньої трудової міграції. Зокрема, він визначає, що зовнішня трудова міграція - переміщення громадян України, пов'язане з перетинанням державного кордону України з метою здійснення оплачуваної діяльності в державі перебування, згідно з поправкою, яку підтримали нардепи під час розгляду у другому читанні.

Нагадаємо, відповідно до порядку денного, парламент сьогодні, 5 листопада, в ході пленарного засідання розглядає пакет законопроектів щодо лібералізації візового режиму з Європейським союзом.

Нардепи у другому читанні розглянуть законопроект про зовнішню трудову міграцію; про Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів; про внесення змін до КПК щодо окремих питань накладення арешту на майно з метою усунення корупційних ризиків при його застосуванні.