ua en ru

Рада провалила створення Державного бюро розслідувань

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект № 3042 "Про Державне бюро розслідувань України" (доопрацьований)".

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект № 3042 "Про Державне бюро розслідувань України" (доопрацьований)". За відповідне рішення проголосували 122 нардепи.

Пропозицію про направлення даного законопроекту на повторне перше читання підтримали 204 парламентарі. Таким чином парламент відхилив цей законопроект.

Законопроект передбачав створення організаційно-правових засад запобігання і протидії корупції серед вищих посадових осіб держави, суддів і прокурорів, запобігання корупції під час формування єдиного органу законодавчої влади і недопущення зрощення бізнесу та політики, а також належного розслідування злочинів катування і пов'язаних з ними злочинів.

Проектом закону пропонувалося пропонується визначити правові засади організації, повноваження і порядок діяльності Державного бюро розслідувань - центрального органу виконавчої влади зі спеціальним статусом та правоохоронного органу, метою створення якого є забезпечення чесності, неупередженості і непідкупності вищих посадових осіб держави, суддів та прокурорів, заради забезпечення прав і свобод людини та ефективності державної влади і зміцнення громадської злагоди в Україні.