ua en ru

Рада провалила зміни в законодавство щодо протидії відмиванню доходів

Рада провалила зміни в законодавство щодо протидії відмиванню доходів Фото: Верховна Рада України

За основу законопроект підтримали лише 187 нардепів при 226 мінімально необхідних

Верховна Рада України провалила в першому читанні законопроект №4960-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення їх окремих положень з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів", передає кореспондент РБК-Україна.

Так, за основу документ підтримали лише 187 парламентарів, а його направлення на повторне перше читання – 204 нардепа.

"Законопроекти №4960-д та №4960 оголошуються відхиленими", - підсумував спікер Ради Андрій Парубій.

Так, відповідні зміни до законодавства були націлені на перехід від кількісного аналізу до якісного, який передбачав зосередження уваги на поданні операцій за ознаками внутрішнього фінансового моніторингу шляхом зменшення кількості операцій, що подаються за ознаками обов’язкового фінансового моніторингу та покращенні якості подання інформації за критеріями внутрішнього фінансового моніторингу.

Зазначається, що пропозиції підготовлені за результатами рекомендацій МВФ, які викладені в дорожній карті для Міністерства фінансів України та за погодженням з МВФ.

Нагадаємо, раніше комітет ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності не підтримав проект закону №4960 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення їх окремих положень з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів.