ua en ru

Рада продовжила третю сесію парламенту до 1 лютого 2016

Рада продовжила третю сесію парламенту до 1 лютого 2016 Фото: голова ВР Володимир Гройсман

Пленарні засідання Ради скликаються у разі необхідності головою парламенту

Верховна Рада України продовжила термін проведення третьої сесії парламенту восьмого скликання до 1 лютого 2016 року. Відповідний проект постанови №3656 "Про внесення змін до календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання" підтримали 232 депутати ВРУ.

Так, пропонується передбачити: 15 січня - година запитань до уряду, пленарне засідання, оголошення про закриття сесії; у період з 18 по 29 січня 2016 - роботу народних депутатів України з виборцями.

Встановлюється, що з метою вирішення питань, пов'язаних з ситуацією в Україні, і необхідністю прийняття у зв'язку з цим ВР відповідних рішень, пленарні засідання Ради скликаються у разі необхідності головою парламенту. А той, у свою чергу, зобов'язується невідкладно (але не пізніше, ніж за три дні до дня проведення пленарного засідання) інформувати народних депутатів України про час і місце проведення пленарного засідання.

Згідно з документом, Апарат Верховної Ради України зобов'язується забезпечити здійснення заходів, необхідних для проведення пленарних засідань парламенту.

Постанова набирає чинності з дня його прийняття.

Нагадаємо, проект постанови №3656 був зареєстрований у ВРУ 16 грудня 2015 року.