ua en ru

Раді пропонують подовжити третю сесію парламенту до 1 лютого 2016

Раді пропонують подовжити третю сесію парламенту до 1 лютого 2016 Фото: Верховна Рада України

Відповідний проект постанови зареєстрований в парламенті

Верховній Раді України пропонують продовжити строк проведення третьої сесії парламенту восьмого скликання до 1 лютого 2016 року. Відповідний проект постанови №3656 "Про внесення змін до календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання" була зареєстрована в ВРУ сьогодні, 16 грудня 2015 року.

Автори законодавчої ініціативи - Олександр Горбунов (фракція "Народний фронт"), Костянтин Іщейкін та Андрій Гордєєв (обоє - фракція "Блок Петра Порошенко").

Так, пропонується передбачити: 15 січня - годину запитань до уряду, пленарне засідання, оголошення про час закриття сесії; у період з 18 по 29 січня 2016 року роботу народних депутатів України з виборцями.

Передбачається встановити, що з метою вирішення питань, пов'язаних із ситуацією в Україні, та необхідністю прийняття у зв'язку з цим ВР відповідних рішень, пленарні засідання Ради скликаються у разі необхідності головою парламенту. А той, в свою чергу, зобов'язується невідкладно (але не пізніш як за три дні до дня проведення пленарного засідання) інформувати народних депутатів України про час і місце проведення пленарного засідання.

Відповідно до документу, Апарат Верховної Ради України зобов'язується забезпечити здійснення заходів, необхідних для проведення пленарних засідань парламенту.

Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Нагадаємо, Верховна Рада України завтра, 17 грудня 2015 року, розпочне позачергове пленарне засідання, на якому парламентарі розглянуть проект державного бюджету на 2016 рік, о 12:00.