ua en ru

Рада схвалила допуск іноземних військових на навчання в Україні

Рада схвалила допуск іноземних військових на навчання в Україні Фото: Верховна Рада України (twitter.com/TheBankova)

В Україні на 2018 рік заплановано низку міжнародних військових навчань

Верховна Рада України на пленарному засіданні 18 січня 2018 року прийняла законопроект № 7428, яким схвалила допуск підрозділів іноземних збройних сил на територію України в 2018 році для участі у багатонаціональних навчаннях. За відповідне рішення проголосували 235 народних депутатів, передає кореспондент РБК-Україна.

Таким чином, парламент схвалив рішення президента України Петра Порошенка про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2018 році для участі в багатонаціональних навчаннях. Мова йде про спільні навчання "Репід Трайдент - 2018", "Сі Бриз - 2018", багатонаціональні навчання "Світла Лавина - 2018", "Чисте Небо - 2018" та українсько-румунські навчання "Ріверіан - 2018".

Раніше Канада продовжила мандат місії "ЮНІФАЄР", яка займається підготовкою українських військових, до 2019 року.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради України законопроект про допуск підрозділів збройних сил іноземних країн в Україні для участі в навчаннях в 2018 році 21 грудня 2017 року.

Військово-морські сили Збройних сил України від 2 грудня 2017 роки провели спільні тренування типу PASSEX з есмінцем ВМС США "Джеймс Вільямс".

Мета заходу полягала в "відпрацюванні взаємодії з кораблями країн-партнерів, відповідно до стандартів НАТО, підвищенні рівня сумісності і поглибленні співробітництва".

Крім того, українські військовослужбовці брали участь в багатонаціональних військових навчаннях "Кленова арка - 2017" в Польщі. Збройні Сили України в ході "Кленової арки" представляли військовослужбовці 80 і 95 окремих десантно-штурмових бригад, командування високомобільних десантних військ ЗСУ.