ua en ru

Канада продовжила програму підготовки українських військових до 2019, - Порошенко

Канада продовжила програму підготовки українських військових до 2019, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

За час роботи місії "ЮНИФАЄР" навчання пройшли більше 5 тис. військових ЗСУ

Канада продовжила мандат місії "ЮНИФАЄР" з підготовки українських військових до 2019 року. Про це на Яворівському полігоні у Львівській області заявив президент України Петро Порошенко.

"Ми особливо цінуємо рішення Канади продовжити мандат військової місії "ЮНИФАЄР" до 2019 року. Під час роботи місії навчання з військовослужбовцями Канади пройшли більше 5 тис. військовослужбовців ЗСУ. Це - внесок у професійну підготовку українських військових", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, в грудні повідомлялося, що Канада включила Україну до переліку країн, в які дозволено експорт зброї. Після цього рішення представники канадської оборонної індустрії отримали юридичне право подавати до Міністерства закордонних справ запити на експорт спеціального обладнання до України. Заявки на отримання дозволів на експорт будуть розглядатися в кожному конкретному випадку у відповідності з зовнішньою політикою країни.