ua en ru

Рада доповнила списку амністованих політв'язнів

Народні депутати України підтримали законопроект №4271 про усунення неточностей та неузгодженостей в тексті прийнятого Закону України про внесення змін до закону України "Про застосування амністії в Україні"

Народні депутати України підтримали законопроект №4271 про усунення неточностей та неузгодженостей в тексті прийнятого Закону України про внесення змін до закону України "Про застосування амністії в Україні". За відповідне рішення проголосували 235 нардепів.

Під амністію потрапили Александров, Головін, Македонський і Підлісний, які були затримані за викрадення людини.Я

к повідомив голова комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін, під дію даного закону підпадають 34 в'язні, які сьогодні знаходяться в СІЗО та мають бути амністовані та реабілітовані.

Проте у список реабілітованих політв'язнів не увійшов нардеп Ігор Марков, але депутати домовилися розглянути його кандидатуру на засіданні профільного комітету та включити його в наступний список осіб, на яких буде поширена амністія.

Кожем'якін доручив комітету проаналізувати інші прізвища та в разі наявності пропозицій, внести уточнення до закону.
Нагадаємо, 27 лютого 2014 р. парламент ухвалив законопроект про амністію, до якого було включено список осіб, щодо яких ведеться політичне переслідування.