ua en ru

Рада ухвалить закон про Державне бюро розслідувань у вересні, - Луценко

Рада ухвалить закон про Державне бюро розслідувань у вересні, - Луценко Фото: голова фракції БПП в парламенті Юрій Луценко

Луценко: дуже багато реформ ще необхідно провести у судовій системі

Верховна Рада України (ВРУ) у вересні 2015 р. ухвалить закон про Державне бюро розслідувань. Про це в суботу, 12 вересня, в ході зустрічі 12-ої щорічної Ялтинської європейської стратегії (YES) повідомив голова фракції БПП в парламенті Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Після революціі гідності уряд і український парламент зволікав з прийняттям реформістських законів. Дійсно, цього року парламент зміг провести швидкі певні системні зміни у правоохоронній структурі. Ми прийняли закони про Антикорупційне бюро, ми прийняли закон про національну поліцію. Ми приймемо вже цього місяця закон про Державне бюро розслідувань, яке покінчить із радянською системою Генпрокуратури, яка одночасно і проводить слідство, і спостерігає за його законністю, що не допустимо у цивілізованих країнах", - сказав Луценко.

За словами представника БПП, величезний шмат реформ ще необхідно провести у судовій системі.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко заявляв, що сподівається, що закон про Державне бюро розслідувань буде прийнятий найближчим часом.