ua en ru

Рада надала право єгерям складати адмінпротоколи

Рада надала право єгерям складати адмінпротоколи Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення проголосували 289 нардепів

Верховна Рада України підтримала у першому читанні та в цілому законопроект № 1586 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення боротьби з браконьєрством та захисту навколишнього середовища". За відповідне рішення проголосували 289 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Як заявив автор законопроекту нардеп з Радикальної партії Олега Ляшка Олег Купрієнко, під час травневих свят часто можна було спостерігати ситуацію,як люди засмічують ліси, як відбуваються підпали, як браконьєри вбивають тварин.

"Чому це відбувається? Тому що рідко можна знайти особу,яка може принаймні зафіксувати це порушення та скласти адмінпротокол. Посадові особи органів лісового та мисливського господарства не можуть фізично робити це все, оскільки їх не вистачає... давайте повернемо єгерській службі право фіксувати адмінправопорушення і того, що ми бачимо можливо буде в рази менше", - заявив Купрієнко.

Так, зкон надає право складати протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 65, 65-1, 66, 72, 73, 77, 77-1, 85 та 85-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення посадовим особам та єгерям мисливських угідь шляхом доповнення новим пунктом 19 частини другої статті 255 КУпАП, з метою розширення прав користувачів мисливських угідь для збереження природних ресурсів та підвищення рівня відповідальності за порушення, пов'язані з нанесенням шкоди навколишньому природному середовищу.

Нагадаємо, 07 травня 2015 р. Президент України Петро Порошенко підписав закон № 323-VIII "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо охорони біорізноманіття" , який посилює охорону рідкісних тварин і рослин.