ua en ru

Порошенко схвалив посилення охорони рідкісних тварин і рослин

Порошенко схвалив посилення охорони рідкісних тварин і рослин Фото: Петро Порошенко

Закон коригує використання тварин при обробці собак

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 323-VIII "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо охорони біорізноманіття". Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради.

"Повернуто з підписом від Президента", - йдеться в статусі проходження документа.

Даний закон посилив заходи з охорони біорізноманіття і вдосконалення охорони об'єктів Червоної книги України; збереження територій природно-заповідного фонду України; охорони місць існування об'єктів біорізноманіття; приведення законів України з нормами міжнародного екологічного права; зміцнення авторитету України на міжнародній арені.

Зокрема закон посилює вимоги до охорони птахів, занесених у Додаток 2 Бернської конвенції, що забороняє знищення середовища існування рідкісних видів тварин і рослин в біосферних заповідниках, національних природних парках, забороняє використання пневматичної зброї в непристосованих для цього місцях.

Також в законі містяться пропозиції щодо уточнення суб'єктів охорони об'єктів Червоної книги, коригування заборон щодо використання тварин при проведенні іспитів, змагань і притравки мисливських собак, а також у видовищних заходах, умов природокористування на територіях природно-заповідного фонду тощо.

Нагадаємо, народні депутати підтримали відповідний законопроект №0917 в цілому 9 квітня 2015 р.