ua en ru

Рада планує звільнити від ПДВ операції з імпорту товарів літакобудівної галузі

Рада планує звільнити від ПДВ операції з імпорту товарів літакобудівної галузі Фото: ВР планує звільнити від ПДВ операції з імпорту товарів літакобудівної галузі

Звільнення від ПДВ планується продовжити до 2025 року

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект №3457 "Про внесення змін до розділу XX "Перехідні положення "Податкового кодексу України (щодо підтримки літакобудівної галузі)". За документ проголосували 228 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, законопроектом пропонується продовжити звільнення від податку на додану вартість операції з ввезення в Україну товарів, що використовуються для потреб літакобудівної галузі, до 2025 року.

"Законопроектом передбачається надати суб'єктам літакобудування, що підпадають під дію норм статті 2 Закону України "Про розвиток літакобудівної промисловості", податкові пільги для налагодження повномасштабного серійного виробництва сучасних вітчизняних літаків і поліпшення фінансового стану з урахуванням середнього терміну розробки, підготовки та оснащення серійного виробництва нових літаків", - сказано в пояснювальній записці.


Пропонується до 2025 року звільнити від оподаткування податком на прибуток суб'єктів літакобудування, що здійснюють розробку або виробництво кінцевого складанням виробів авіаційної техніки - повітряних судів, авіаційних двигунів, повітряних гвинтів або допоміжних силових установок.

Документом також передбачається звільнити від сплати земельного податку суб'єкти літакобудування, що здійснюють розробку літальних апаратів і двигунів до них, за винятком земельних ділянок, на яких розташовані об'єкти соціального, торгового, сільськогосподарського призначення та непромислового будівництва.

Нагадаємо, ВРУ підтримала за основу та в цілому законопроект №4809 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для міжнародної кооперації суб'єктів літакобудування та розвитку вітчизняного літакобудування".