ua en ru

Рада відправила у відставку Вощевського

Рада відправила у відставку Вощевського Фото: Валерій Вощевський

За відповідне рішення проголосували 234 народних депутата

Верховна Рада України прийняла рішення про відставку віце-прем'єр-міністра Валерія Вощевського. За відповідне рішення проголосували 234 народних депутата з 226 необхідних, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, спочатку голосування за відставку Вощевського планувався на вівторок, 15 вересня 2015 р. Проте тоді депутати тричі поверталися до голосування з цього питання, але так і не змогли набрати необхідну кількість голосів.

Раніше повідомлялося про те, що "Батьківщина" принципово не голосуватиме за відставку Вощевського та Квіташвілі, зокрема про це у коментарі журналістам повідомляв народний депутат, член фракції "Батьківщина" Сергій Власенко.

Нагадаємо, 1 вересня 2015 Олег Ляшко оголосив, що фракція Радикальної партії виходить з правлячої коаліції і переходить в опозицію. Відразу після цього віце-прем'єр Валерій Вощевський, висунутий на посаду від РП, оголосив про відставку. Пізніше стало відомо, щоГПУ нібито готує повідомлення про підозру Вощевському.

Відзначимо, 2 грудня 2014 року сформована у Верховній Раді коаліція в особі партій "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт", "Самодопомога", "Радикальна партія Олега Ляшка" і "Батьківщини" сформувала проект нового складу уряду, де Вощевський зайняв пост віце-прем'єра з питань інфраструктури. Верховна рада прийняла цей склад, на підтримку чого проголосувало 288 народних депутатів.

Варто зазначити, що за часів уряду Азарова Валерію Вощевському дісталася посада керівника державної акціонерної компанії "Автомобільні дороги України" ("Укравтодор"), де він пропрацював лише два місяці - з березня по травень 2010 р. Однак саме з цим періодом його трудової діяльності був пов'язаний скандал, що виник при призначенні його віце-прем'єр-міністром. 2 грудня 2014 р., перед голосуванням у Верховній Раді за кандидатуру Вощевського на пост віце-прем'єра, в його особовій справі виявилося корупційне минуле.

Зокрема, з'ясувалося, що Вощевський фігурував у кримінальній справі, порушеній за спробу перевести в приватну власність ДП "Шляхове ремонтно-будівельне управління №100". Звичайно, майбутній віце-прем'єр відразу ж заявив, що ця інформація не відповідає дійсності. Олег Ляшко назвав цю інформацію провокацією, а спікер Верховної Ради Володимир Гройсман у свою чергу пообіцяв у всьому розібратися.