ua en ru

ГПУ готує повідомлення про підозру Вощевському, - нардеп

ГПУ готує повідомлення про підозру Вощевському, - нардеп Фото: Валерій Вощевський

Сьогодні Вощевський заявив, що складає повноваження

Генеральна прокуратура Україна (ГПУ) готує повідомлення про підозру віце-прем'єру Валерію Вощевському. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенко" Сергій Лещенко.

"Моя версія. Вихід Ляшка з коаліції - це крок на випередження. Генпрокуратура готує повідомлення про підозру віце-прем'єру від радикалів Вощевському. Крім того, є подання на депутата Лозового та готуються/вже готові на Мосійчука та Лінька. Найкращий захист від кримінальних обвинувачень - це з опозиції. Тепер Ляшко буде кричати, що це розправа над "ворогами режиму Порошенка", - написав нардеп.

Моя версія. Вихід Ляшка з коаліції - це крок на випередження. Генпрокуратура готує повідомлення про підозру віце-прем'єр...

Posted by Сергій Лещенко on 1 вересня 2015 р.

Нагадаємо, сьогодні віце-прем'єр-міністр Валерій Вощевський заявив, що складає повноваження, пояснивши своє рішення переходом "Радикальної партії" в опозицію.

Варто відзначити, за часів уряду Азарова Валерію Вощевському дісталася посада керівника державної акціонерної компанії "Автомобільні дороги України" ("Укравтодор"), де він пропрацював лише два місяці - з березня по травень 2010 р. Однак саме з цим періодом його трудової діяльності був пов'язаний скандал, який виник при призначенні його віце-прем'єр-міністром.

2 грудня 2014, перед голосуванням у Верховній Раді за кандидатуру Вощевського на пост віце-прем'єра, в його особовій справі виявилося корупційне минуле. Зокрема з'ясувалося, що Вощевський фігурував у кримінальній справі, порушеній за спробу перевести в приватну власність ДП "Шляхове ремонтно-будівельне управління №100". Звичайно, майбутній віце-прем'єр відразу ж заявив, що ця інформація не відповідає дійсності. Олег Ляшко назвав цю інформацію провокацією, а спікер Верховної Ради Володимир Гройсман у свою чергу пообіцяв у всьому розібратися.

Незважаючи на запевнення у неправдивості цієї інформації, ГПУ підтвердила, що кримінальну справу щодо нового віце-прем'єр-міністра порушувалася, але оцінку підсумкам розслідування не надала.

При цьому варто відзначити, що антикорупційними заявами "грішив" і сам Валерій Вощевський. Зокрема, 12 грудня 2014 він пообіцяв ліквідувати корупційні схеми при поставках матеріальних ресурсів для "Укрзалізниці" і "Укравтодору". Втім, про реалізацію цієї ініціативи віце-прем'єр так і не відзвітував.