ua en ru

Рада відправила на доопрацювання закон про товариства з обмеженою відповідальністю

Рада відправила на доопрацювання закон про товариства з обмеженою відповідальністю Фото: Верховна Рада України

Направлення законопроекту на повторне друге читання підтримали 235 нардепів

Верховна Рада України відправила на повторне друге читання законопроект №4666 "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю", передає кореспондент РБК-Україна.

Так, за прийняття документа в другому читанні проголосували 184 парламентаря, а за направлення його в комітет на повторне друге читання - 235 нардепів.

Зокрема, законопроектом планувалося вдосконалення регулювання відносин, пов'язаних зі створенням, діяльністю та припиненням товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю.

Документ спрямований на усунення значних недоліків, які існують в чинному законодавстві, і приведення його у відповідність з нормами та концептуальними підходами, характерними для законодавчих актів Європейського союзу та країн-членів ЄС.

Підкреслимо, що ряд правок, які були схвалені профільним комітетом до другого читання, були поставлені на підтвердження. Нардепи їх не підтримали. У зв'язку з цим спікер ВР Андрій Парубій підкреслив, що закон у такому вигляді приймати не можна.

Нагадаємо, в кінці 2016 року Рада прийняла за основу законопроект №4666 "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю". За документ проголосував 271 нардеп.