ua en ru

Рада прийняла за основу законопроект про товариства з обмеженою відповідальністю

Рада прийняла за основу законопроект про товариства з обмеженою відповідальністю Фото: ВР ухвалила за основу законопроект про ТОВ

Законопроект регулює створення, існування та закриття зазначених товариств

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект №4666 "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю". За документ проголосував 271 нардеп, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, метою законопроекту є вдосконалення регулювання відносин, пов'язаних із створенням, діяльністю та припиненням товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю.

Крім того, законопроект спрямований на усунення значних недоліків, які існують у чинному законодавстві, та приведення його у відповідність з нормами та концептуальними підходами, характерними для законодавчих актів Європейського Союзу і країн-членів ЄС.

"Прийняття окремого комплексного закону про товариства з обмеженою відповідальністю та споріднені їм товариства з додатковою відповідальністю стане логічним продовженням шляху розвитку українського законодавства, закладеного прийняттям закону "Про акціонерні товариства", дозволить врегулювати відповідні відносини з необхідним ступенем деталізації, забезпечити необхідну гнучкість регулювання, усунути існуючі в діючих актах дублювання і розбіжності, що дозволить значно поліпшити інвестиційний клімат і умови здійснення підприємницької діяльності", - сказано в пояснювальній записці

Нагадаємо, нардепи продовжили вечірнє засідання ВР до розгляду всього порядку денного.