ua en ru

Соболєва відкликано Радою з посади голови антикорупційного комітету

Соболєва відкликано Радою з посади голови антикорупційного комітету Фото: Єгор Соболєв (РБК-Україна)

Соболєв звільнений з посади голови комітету з протидії корупції

Єгора Соболєва відкликано Верховною Радою України з посади голови парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції. За відповідну постанову проголосували 256 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Таким чином, парламент ухвалив проект постанови №7368 "Про відкликання Соболєва Є. В. з посади голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції".

"Рішення прийнято", - заявив спікер Ради Андрій Парубій.

Про те, що його хочуть звільнити з посади голови парламентського комітету, Соболєв повідомив на початку листопада. "Мене хочуть звільнити з посади голови парламентського комітету з протидії корупції. Взагалі мені цим загрожують з весни. Але зараз активізувалася підготовка. Колеги по комітету, делеговані до нас "Блоком Петра Порошенко" і "Народним фронтом", розповіли, що їх змушують поставити підписи під зверненням до парламенту з проханням призначити іншого голови", - заявив тоді нардеп.

Вчора, 6 грудня, в парламенті представники "Блоку Петра Порошенко", "Народного фронту" і "Відродження" ініціювали процедуру відкликання Соболєва з посади голови комітету. У той же день комітет Ради з питань запобігання корупції визнав незадовільною роботу нардепа. Таке рішення підтримали 12 членів комітету.