ua en ru

Рада скасувала ліцензування імпорту активних фармацевтичних інгредієнтів

Народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект № 1498 "Про внесення змін до деяких законів України (щодо скасування ліцензування імпорту активних фармацевтичних інгредієнтів)". За відповідне рішення проголосували 347 депутатів з 226 мінімально необхідних.

Метою прийняття закону є скасування ліцензування імпорту активних фармацевтичних інгредієнтів, введення якого передбачалося з 1 січня 2015 р.

Як заявив під час представлення документу у Верховній Раді народний депутат з фракції Радикальної партії Олега Ляшка, голова комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк, до другого читання поступила лише одна поправка від депутата Ленського.

"Вона відхилена у зв'язку з тим, що вже діють нормативно-правові акти, які виконують те, що він пропонував. Тому, шановні колеги, прошу підтримати цей законопроект, прийняти його - це відміна подвійного ліцензування при імпорті сировини для національних виробників лікарських засобів", - заявив Галасюк.

Нагадаємо, в першому читанні Рада схвалила скасування ліцензування імпорту активних фармацевтичних інгредієнтів 28 грудня 2014 р.