ua en ru

Рада відклала законопроект про передачу земель держвласності без плану зонування

Рада відклала законопроект про передачу земель держвласності без плану зонування Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення проголосували 240 нардепів при 226 мінімально необхідних

Верховна Рада України направила на повторне перше читання законопроект № 1735 "Про внесення змін до закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо забезпечення умов розвитку містобудівної діяльності та міського господарства". За відповідне рішення проголосували 240 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Як повідомив актор законопроекту, народний депутат з фракції "Опозиційний блок" Артур Мартовицький, даний проект закону направлений на районних усунення ускладнень, що стосуються як фізичних так і юридичних осіб, які мають намір оформити у власність або користування земельні ділянки земель державної або комунальної власності після 1 січня 2017 р.

"Відповідно до діючої редакції закону, після 1 січня 2015 р. практично зупинився процес передачі у власність та користування фіз- та юрособам земель державної та комунальної власності , оскільки голосною мовою здійснення цих операції є наявність плану зонування або детального плану територій. Враховуючи значну вартість і тривалість часту розробки містобудівної документації та відсутність належного фінансування зазначених робіт за рахунок бюджетних коштів, розробка такої документації не проведена в повній мірі до 1 січня 2015 р. Тому виникає необхідність внесення змін в чинне законодавство в частині продовження до 1 січня 2015 р. пункту 6 та 6-1", - заявив Мартовицький.

Зокрема законопроект передбачає внесення змін в чинне законодавство в частині продовження до 01 січня 2017 року терміну дії пункту 6 та 6-1 Прикінцевих положень закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо передачі земельних ділянок для містобудівних потреб із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним і юридичним особам та визначення містобудівних умов і обмежень забудови земельних ділянок уповноваженими органами містобудування та архітектури при відсутності плану зонування або детального плану територій населеного пункту.

Нагадаємо, Верховна Рада також хоче спростити оформлення документів на земельну ділянку з незареєстрованим будинком.