ua en ru

Рада відмовилася поновити пожежникам пільги на оплату послуг ЖКГ

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект № 3452 "Про внесення змін до статті 120 Кодексу цивільного захисту України (щодо отримання пільг з оплати комунальних послуг).

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект № 3452 "Про внесення змін до статті 120 Кодексу цивільного захисту України (щодо отримання пільг з оплати комунальних послуг). За відповідне рішення проголосували175 нардепів.

За направлення цього законопроекту на повторне перше читання проголосували лише 213 парламентарі. Таким чином парламент відхилив дану законодавчу ініціативу.

Законопроект передбачав поновлення пільг особам рядового та начальницького складу державної пожежної охорони з оплати комунальних послуг відповідно до частини сьомої статті 22 закону України "Про пожежну безпеку", що втратив чинність згідно з Кодексом цивільного захисту України.

Так, за особами рядового та начальницького складу державної пожежної охорони, звільненими зі служби за віком, через хворобу або вислугою років, зберігалося право на пільги відповідно до цього закону, а саме 50% знижка плати за житлову площу, комунальні послуги, а також паливо.