ua en ru

Рада відмовилася знизити ставну на імпорт ліків з 20% до 7%

Народні депутати вдруге за сьогодні не підтримали урядовий законопроект № 4645 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо усунення окремих неузгодженостей норм законодавства".

Народні депутати вдруге за сьогодні не підтримали урядовий законопроект № 4645 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо усунення окремих неузгодженостей норм законодавства". За відповідне рішення проголосували лише 215 нардепів.

Даний законопроект передбачає внесення змін до податкового законодавства України та усунення правових колізій у зв'язку з ухваленням закону " Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні".

Також законопроект усуває подвійне трактування норми стосовно оподаткування ПДВ операцій з постачання лікарських засобів та виробів медичного призначення за ставкою 7% (понижено з 20%). Зокрема, уточнити, що за ставкою 7% оподатковуються операції з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України лікарських засобів і виробів медичного призначення.
Запроваджується обов'язкове оприлюднення списку платників ПДВ, які отримують відшкодування з Державного бюджету України.

У зв'язку зі зміною Національним банком України порядку встановлення і використання офіційного курсу гривні до іноземних валют та курсу банківських металів (які набрали чинності 4 квітня 2014 р.), даний закон вносять зміни до Податкового та Митного кодексів, якими встановлено норми щодо правил перерахунку іноземної валюти у валюту України при здійсненні митних формальностей та нарахуванні митних платежів.

Також до 1 червня 2014 р. відтерміновується введення сплати ПДВ усіма компаніями, крім НАК "Нафтогаз України" з можливістю її відмічення у майбутньому.