ua en ru

Рада відмовилася підвищити рівень оплати праці за роботу понад місячну норму робочого часу у святкові та вихідні дні

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект № 1220-д "Про внесення змін до статті 107 Кодексу законів про працю України (щодо оплати роботи у святкові і неробочі дні)".

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект № 1220-д "Про внесення змін до статті 107 Кодексу законів про працю України (щодо оплати роботи у святкові і неробочі дні)". За відповідне рішення проголосували 225 нардепів.

Пропозицію про повернення до голосування підтримали 214 парламентарів.

Законопроект має на меті підвищення рівня оплати праці за роботу понад місячну норму робочого часу як справедливої компенсації за збільшення напруженості і додаткові фізіологічні та психологічні затрати працівників, зменшення часу на відпочинок і виконання сімейних обов'язків.

Законопроект пропонує встановити оплату праці за роботу у святковий і неробочий день працівникам, праця яких оплачується за годинними або денними ставками, в розмірі подвійної середньоденної (годинної) заробітної плати зверх ставки, якщо робота провадилася понад місячну норму робочого часу.

Також пропонується встановити оплату праці за роботу у святковий день працівникам, які одержують місячний оклад - в розмірі подвійної середньоденної (годинної) заробітної плати зверх окладу, якщо робота провадилася понад місячну норму.