ua en ru

Рада відмовила у держпідтримці зонам експертної переробки та виробництва

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект №3614 "Про внесення змін до закону України "Про розвиток і державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні" (щодо удосконалення окремих положень)".

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект №3614 "Про внесення змін до закону України "Про розвиток і державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні" (щодо удосконалення окремих положень)". За відповідне рішення проголосували лише 148 нардепів.

Також депутати відхилили альтернативний законопроект №3614-1, який підтримали лише 97 парламентарів.

Ці два проекти законів передбачали доповнення переліку об'єктів інфраструктури підтримки малого і середнього підприємництва, яким надається державна підтримка, зонами експертної переробки та виробництва.

"Щорічний загальний обсяг фінансової державної підтримки суб'єктам малого і середнього підприємництва та об'єктам інфраструктури підтримки малого і середнього підприємництва передбачається в якості цільових коштів в державному бюджеті України та місцевих бюджетах і складає не менш 0,1% від загальної обсягу видатків загального фонду держбюджету України та місцевих бюджетів, що пропорційно розподіляються між регіонами країни та їх районів і міст обласного підпорядкування з урахуванням їх особливостей та потреб у порядок та спосіб, визначений Кабінетом міністрів України", - йдеться у законопроекті №3614.