ua en ru

Рада призначила 5 членів спецкомісії по перевірці суддів судів загальної юрисдикції

Народні депутати підтримали в першому читанні і в цілому проект постанови № 1836 "Про призначення членів тимчасової спеціальної комісії по перевірці суддів судів загальної юрисдикції". За відповідне рішення проголосували 226 нардепів із 226 мінімально необхідних.

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман зачитав текст постанови: "Це постанова узгоджена всіма фракціями коаліцій... Згідно ч. 5 ст. 4 закону України "Про відновлення довіри до судової гілки влади", Верховна Рада україни постановляє призначити наступних осіб до складу комісії:

- Голуба Владислава від фракції "Блок Петра Порошенко";

- Первомайського Олега від фракції "Народний фронт" ;

- Черевко Антоніна від фракції "Самопоміч";

- Юськову Тетяну від фракції "Радикальна партія Олега Ляшка";

- Титаренко Олега від фракції "Батьківщина".

Постанова набирає чинності з дня прийняття і публікації".

У свою чергу голова комітету Верховної Ради з питань боротьби та протидії корупції, народний депутат з фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв закликав нардепів не призначати членів комісії без їх персонального представлення у парламенті.

"Ці люди повинні бути кришталево чистими, вони будуть люструвати суддів. Тому ми повинні запросити їх в парламент, побачити і поговорити з ними, щоб ми не голосували за "кота в мішку", - сказав Соболєв.

При цьому глава фракції "Радикальна партія" Олег Ляшко зазначив: "Сьогодні п'ять членів цієї тимчасової комісії від парламенту не призначені, робота комісії паралізована, вона фактично існує, але не працює вже півроку, а в квітні закінчуються її повноваження".

Нагадаємо, 8 квітня 2014 р. Рада прийняла закон № 1188-VII "ПРО відновлення довіри до судової системи влади в Україні".