ua en ru

Рада направила на повторне читання законопроект про відміну подання довідок та витягів для отримання адмінпослуг

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект № 2149 "Про внесення змін до закону "Про адміністративні послуги" (щодо усунення можливостей корупції при наданні адміністративних послуг)" (доопрацьований).

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект № 2149 "Про внесення змін до закону "Про адміністративні послуги" (щодо усунення можливостей корупції при наданні адміністративних послуг)" (доопрацьований). За відповідне рішення проголосували лише 213 нардепів.

Разом з тим парламентарі 239 голосами направили даний законопроект на повторне перше читання.

Цей проект закону передбачає відміну подання довідок, копій та витягів суб'єктами звернення (фізичними та юридичними особами) від органів влади для отримання адміністративних послуг.

На думку депутатів, ухвалення даного документу дозволить знищити корупцію у сфері надання адміністративних послуг, здешевити вартість таких послуг для населення та забезпечить запровадження обслуговування органами державної влади та місцевого самоврядування фізичних та юридичних осіб.

Таким чином, реєстрація новонароджених, оформлення дозвільних документів, реєстрація прав і навіть нарахування пенсій буде здійснюватись без додаткових зусиль з боку заявників, без корупції з боку виконавців.