ua en ru

Рада має намір встановити нульову ставку акцизного податку на спирт, який використовується для виробництва вермутів

Верховна Рада Україна (ВР) прийняла в першому читанні за основу законопроект № 9268 від 7 жовтня 2011 р. ініційований народними депутатами від фракції Партії регіонів Сергієм Майбородою та Володимиром Наконечним про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування спирту етилового для окремих виробництв). За відповідний законопроект проголосували 253 народних депутатів, з мінімально необхідних 226.

Законопроектом передбачається, що підприємства первинного та змішаного виноробства, які є виробниками виноградних, плодово-ягідних виноматеріалів і сусла, а також вермутів, сплачують податок за ставкою 0 гривень за 1 літр 100% спирту і видають податковий вексель з метою отримання спирту етилового строком на 180 днів.


На думку авторів законопроекту, запропоновані зміни дозволять підприємствам первинного та змішаного виноробства, які виробляють вермути з вітчизняної сировини, платити податок на готову продукцію після завершення повного технологічного циклу приготування вермуту, що цілком відповідає проведеної Податковим кодексом Україна системі сплати акцизного податку для підприємств первинного та змішаного виноробства для виробництва виноградних, плодово-ягідних та інших виноматеріалів розрахунку.