ua en ru

Рада може ратифікувати угоду про направлення в Україну міжнародного персоналу на наступному тижні, - Гройсман

Верхова Рада України може ратифікувати угоду про направлення в Україну міжнародного персоналу у зв'язку з падінням літака Boeing "Малайзійських авіаліній" MH17 наступного тижня.

Верхова Рада України може ратифікувати угоду про направлення в Україну міжнародного персоналу у зв'язку з падінням літака Boeing "Малайзійських авіаліній" MH17 наступного тижня. Про це на брифінгу заявив в.о. прем'єр-міністра України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми готові підтримати проведення такої поліцейської місії, пов'язаної з охороною місця, для доступу експертів. Зараз йде підготовка спеціального документа, який повинен бути ратифікований парламентом, і я сподіваюся, що це може статися наступного тижня", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, міністри закордонних справ Україна і Австралія сьогодні, 25 липня 2014 р., підписали угоду про направлення австралійського персоналу в Україну у зв'язку з падінням літака Boeing "Малайзійських авіаліній" MH17.

Також сьогодні Президент України Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді України законопроект № 0087 про ратифікацію угоди між Україною та Австралією про направлення австралійського персоналу в Україні у зв'язку з падінням літака "Malaysia Airlines" рейсу MH17.

Згідно з текстом угоди, Австралія може направити поліцейський, військовий та цивільний персонал і пов'язані з ними активи в Україну у зв'язку з падінням літака Malaysian Airlines рейсу MH17.

"Австралійському персоналу дозволяється мати і носити зброю, а також застосовувати силу в межах необхідних для досягнення цілей діяльності, включаючи застосування сили на поразку в порядку самооборони", - йдеться в угоді.

Австралійський персонал буде включати не більше 250 озброєних людей.