ua en ru

Рада змінила межі районів Луганської області, окупованих терористами

Народні депутати України підтримали проект постанови №5115 Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Луганської області, зміну і встановлення меж Новоайдарського і Слов'яносербського районів Луганської області".

Народні депутати України підтримали проект постанови №5115 Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Луганської області, зміну і встановлення меж Новоайдарського і Слов'яносербського районів Луганської області".

Ця постанова змінює межі Новоайдарського і Слов'яносербського районів Луганської області, збільшуючи територію Новоайдарського району на 30 тис. 010,28 га земель. Постанова затверджує територію Новоайдарського району загальною площею 183 тис. 588,28 га, та Слов'яносербського району загальною площею 82 тис. 965,72 га.

Також парламентарі підтримали проект постанови № 5116 "Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Луганської області, зміну і встановлення меж Перевальського і Попаснянського районів Луганської області".

Дана постанова змінює межі Перевальського і Попаснянського районів Луганської області, збільшивши територію Попаснянського району на 14 тис. 174 га земель. Територія Перевальського району затверджується загальною площею 72 тис. 255 га, Попаснянського району - загальною площею 146 тис. 649 га.

За обидві постанови проголосували 236 нардепів при мінімально необхідних 226 депутатів.

Як зазначається у пояснювальній записці до постанов, прийняття зазначеного проекту дозволить упорядкувати адміністративні зв'язки між окремими населеними пунктами, які були розірвані внаслідок проведення антитерористичної операції, забезпечення їх життєдіяльності за українським законодавством.

"Критеріями оцінки ефективності реалізації цієї постанови є створення умов для ефективного здійснення повноважень органами місцевого самоврядування адміністративно-територіальних одиниць, які знаходяться поза межами зони проведення антитерористичної операції", - йдеться у пояснювальній записці.

Нагадаємо, 16 вересня 2014 р. в ході таємного засідання народні депутати підтримали законопроект № 5081 "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей". За відповідне рішення проголосували 277 народних депутатів.

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявив, що закон про особливому режимі самоврядування в деяких районах Донбасу буде направлений на підпис Президенту України Петру Порошенку після обробки в регламентному комітеті Верховної Ради України.