ua en ru

Рада хоче уточнити облік та реєстрацію платників податків

Народні депутати України підтримали у першому читання законопроект №4295 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо уточнення обліку та реєстрації платників податків"

Народні депутати України підтримали у першому читання законопроект №4295 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо уточнення обліку та реєстрації платників податків". За відповідне рішення проголосували 259 нардепів.

Проект закону пропонує усунути неузгодженість положень Податкового кодексу України з законодавством України, яке визначає правовий зміст громадянства України, статус іноземців та осіб без громадянства, які перебувають в Україні, регулює відносини, пов'язані з реєстрацією місця проживання особи.

Зокрема, у пункті 70.1 статті 70 Податкового кодексу пропонується виключити абзац сьомий, згідно з яким "фізична особа, яка є резидентом іноземної країни, тобто не проживає в Україні, може бути взята на облік за місцем реєстрації свого перебування (проживання) на території України", а в абзаці другому підпункту 170.11.1 пункту 170.11 статті 170 - речення "у випадку, якщо особа має право постійного проживання на території іноземної країни, вона вважається такою, що не проживає в Україні".

Прийняття даного закону в цілому дозволить усунути законодавчу перешкоду для участі в президентських виборах лідера партії "Удар" Віталія Кличка, який мав вид на проживання Німеччини, проте проживає на території України.

Крім того, народні обранці 256 голосами підтримали рішення про розгляд цього законопроекту у другому читанні за скороченою процедурою.