ua en ru

Рада хоче вдосконалити судовий захист іноземців

Рада хоче вдосконалити судовий захист іноземців Фото: Верховнаа Рада

Законопроект визначає поняття пункт тимчасового перебування іноземців, які незаконно перебувають в Україні

Верховна Рада України в першому читанні підтримала проект закону України №3159 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення положень судового захисту іноземців та осіб без громадянства та врегулювання окремих питань, пов'язаних з протидією нелегальній міграції)". За дане рішення проголоосвали 273 парламентарія.

Зазначається, що проект закону розроблений з метою удосконалення питання щодо судового захисту іноземців та осіб без громадянства, врегулювання окремих питань, пов'язаних з протидією нелегальній міграції, а також для вдосконалення нормативно-правової бази з питань ефективного управління міграцією.

Так проектом пропонується визначити особливості провадження у справах про затримання іноземців та осіб без громадянства, підлягають примусовому видворенню; визначити органи, в яких можуть доставлятися іноземці та особи без громадянства - порушники законодавства України у разі неможливості встановлення їх особи на місці порушення для встановлення їх особи і з'ясування обставин правопорушення.

Документ також дає визначення поняття "пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні".

Законопроектом передбачається удосконалити процедуру приміщення іноземців та осіб без громадянства-порушників законодавства до пунктів тимчасового перебування, а також оформлення цієї категорії осіб, яка звільняється з пункту посвідки на постійне або тимчасове проживання.

Нагадаємо, Верховна Рада України також хоче вдосконалити процедуру документування осіб, яких визнано біженцями, або особами, які потребують додаткового захисту в Україні.