ua en ru

Рада хоче посилити державну підтримку розвитку малого і середнього бізнесу

Рада хоче посилити державну підтримку розвитку малого і середнього бізнесу

Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект № 1256 "Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні". За відповідне рішення проголосували 226 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Законопроект передбачає реалізацію ключових рекомендацій Європейського союзу, визначених Індексом політики щодо МСП-2012 в країнах Східного партнерства, щодо:

1) створення сприятливого правового середовища для формування та реалізації державної політики у сфері розвитку малого і середнього підприємництва;

2) підвищення ефективності консультацій між державним і приватним секторами шляхом зміцнення представництва інтересів суб'єктів малого і середнього підприємництва.

"Зазначених цілей буде досягнуто шляхом прийняття запропонованої законопроектом нової редакції Закону України "Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Як заявив під час представлення документу в Верховній Раді народний депутат з фракції Радикальної партії Олега Ляшка, голова комітету Верховної Ради України з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк, даний закон дозволить докорінно покращити законодавче забезпечення формування реалізації державної політики у сфері розвитку малого і середнього підприємництва, створити значно більш привабливі умови для цього напряму.

"Це дозволить підвищити рівень добробуту населення і підвищити роль малого, середнього бізнесу у формуванні валового внутрішнього продукту, сприятиме розвитку територій, населених пунктів", - заявив Галасюк.

Нагадаємо, сьогодні Рада ухвалила закон про технічні регламенти та оцінку відповідності.