ua en ru

Рада хоче спростити перетворення особистих селянських господарств в ферми

Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект № 1599 "Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств". За відповідне рішення проголосували 236 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Законопроектом передбачається створення належних законодавчих, економічних та соціальних умов для забезпечення спрощеного порядку трансформації особистих селянських господарств в сімейні фермерські господарства, спрощення реєстрації та організації їхньої господарської діяльності.

Як заявив народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка", голова комітету з питань аграрної політики Тарас Кутовий під час представлення даного закону у парламенті, цим законом пропонується перетворити особисті селянські господарства у сімейні ферми та отримати статус сільгосптоваровиробника без створення юридичної особи.

"Це дозволить легалізувати та ввести в правове поле діяльність ободистих селянських господарств, посилить соціальний захист. Одноосібники сьогодні не мають пенсійного забезпечення", - зазначив Кутовий.

За його словами, цей закон дозволить збільшити доходи селянських господарств.

Нагадаємо, 30 січня 2015 р. Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 87-VIII про часткове відшкодування вартості будівництва тваринницьких ферм.