ua en ru

Порошенко схвалив часткове відшкодування вартості будівництва тваринницьких ферм

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 87-VIII "Про внесення зміни до статті 17-2 закону України "Про державну підтримку сільського господарства України". Про це повідомила прес-служба Президента України.

Як зазначається, ухвалені зміни знімають обмеження щодо потужностей тваринницьких ферм та комплексів, які можуть претендувати на часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції. Таким чином, здійснюється реальна державна підтримка не лише великих, а й середніх та дрібних сільськогосподарських товаровиробників.

До переліку об'єктів, вартість яких може бути частково відшкодовано, також додано доїльні зали та створені на кооперативних засадах м'ясопереробні пункти.

"Очікується, що закон сприятиме залученню дрібних та середніх сільськогосподарських товаровиробників до будівництва нових та реконструкції існуючих об'єктів у галузі тваринництва, що дозволить збільшити поголів'я тварин та підвищить обсяги виробництва високоякісної продукції тваринництва. Також Закон забезпечить збереження існуючих та створення нових робочих місць, підвищення рівня зайнятості населення, покращення умов праці", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала цей законопроект (№1548) 13 січня 2015 р. За відповідне рішення проголосували 265 нардепів з 226 мінімально необхідних.