ua en ru

Рада хоче створити іномовну телерадіокомпанію Ukraine Tomorrow

Рада хоче створити іномовну телерадіокомпанію Ukraine Tomorrow Фото: Верховна Рада України

Закон підтримали 245 нардепів

Верховна Рада України (ВРУ) хоче створити державне підприємство "Іномовна телерадіокомпанія України "Ukraine Tomorrow". Відповідний проект закону №2334а "Про систему іномовлення України" у першому читанні за основу підтримали 245 парламентарів

"Метою проекту Закону є забезпечення доступу іноземної аудиторії, в тому числі української діаспори, України, що перебувають за кордоном, до об'єктивної, актуальної та повної інформації про події в Україні. Досягнення мети проекту Закону планується шляхом створення юридичної особи у формі державного підприємства "Іномовна телерадіокомпанія України "Ukraine Tomorrow", - вказано в пояснювальній записці.

Підкреслюється, що створення держпідприємства іномовлення потребуватиме видатків з державного бюджету у розмірі не менше 0,04 відсотка видатків загального фонду держбюджету за 2014 рік.

Майно державного підприємства "Іномовна телерадіокомпанія України "Ukraine Tomorrow", відповідно до проекту закону, віднесено до об'єктів, що мають загальнодержавне значення, і таким чином підприємство не підлягає приватизації.

Голова ВР Володимир Гройсман виніс на голосування підготовку проекту закону до другого читання за скороченою процедурою на базі відповідного комітету парламенту. Однак нардепи не підтримали цю пропозицію.

Нагадаємо, систему українського іномовлення можна буде запустити лише після ухвалення відповідного закону, про що заявив заступник міністра інформаційної політики Артем Біденко.