ua en ru

Рада хоче зняти регуляторні бар'єри для розвитку державно-приватного партнерства

Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект № 1058 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зняття регуляторних бар'єрів для розвитку державно-приватного партнерства в Україні та стимулювання інвестицій)". За відповідне рішення проголосували 234 нардепи з 226 мінімально необхідних.

Згідно з пояснювальною запискою, метою зазначеного законопроекту є зняття регуляторних бар'єрів для розвитку державно-приватного партнерства (ДПП) та стимулювання інших механізмів залучення інвестиційних капіталовкладень в Україні, створення більш ефективних механізмів для співробітництва між державою і територіальними громадами (державними партнерами), та приватними партнерами в рамках ДПП, покращення інвестиційних умов та гарантій для приватних інвесторів шляхом внесення змін до відповідних законів України та усуненні невідповідностей, які дані закони містять.

Нагадаємо, у липня 2014 р. нардепи пропонували Раді дозволити приватним учасникам - переможцям конкурсу з державно-приватного партнерства (ДПП) створити окрему юридичну особу.

У 2013 р. Кабмін схвалив концепцію розвитку державно-приватного партнерства на 2013-2018 рр.