ua en ru

Рада має розглянути законопроект "Про антикорупційний суд" у вівторок

Рада має розглянути законопроект "Про антикорупційний суд" у вівторок Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

У понеділок комітет ВР розгляне законопроект на своєму засіданні

Верховна рада має розпочала розгляд законопроекту "Про створення вищого антикорупційного суду" у вівторок. Про це під час Погоджувальної ради заявив спікер парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ключовим законом цього тижня має бути закон про Антикорупційний суд. Ми знаємо як довго велась робота по підготовці цього законопроекту. 1925 правок. Засідала робоча група. Ми маємо переходити для прийняття рішення. Ми маємо передбачити два дні для розгляду...", - заявив Парубій.

Він також нагадав, що у понеділок у 15:00 комітет ВР з питань правової політики розгляне законопроект про антикорупційний суд.

"Сьогодні комітет - це ключове питання сьогоднішнього дня. Завтра по обіді ми зможемо розпочати розгляд законопроекту про антикорупційний суд", - додав спікер парламенту.

Нагадаємо, у законопроект "Про антикорупційний суд" внесено всього близько 2 тисяч поправок, в яких враховані чотири питання, рекомендовані до прийняття Венеціанською комісією. Зокрема, мова йде про право вето Громадської ради експертів, юрисдикцію НАБУ, кількість суддів і суб'єктність.