ua en ru

Рада 20 вересня голосуватиме за зміни у Конституції щодо курсу України до НАТО та ЄС

Рада 20 вересня голосуватиме за зміни у Конституції щодо курсу України до НАТО та ЄС Фото: Ганна Гопко (РБК-Україна)

Гопко прогнозує, що рішення усіх комітетів про відповідному проекту закону буде 18-19 вересня

Верховна рада планує проголосувати у першому читанні за президентський законопроект №9037 щодо внесення змін до Конституції у частині закріплення курсу України до членства НАТО та Євросоюзу у четвер, 20 вересня. Про це під час прес-конференції заявила голова комітету Ради у закордонних справах, народний депутат Ганна Гопко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами депутата, проект закону вже пройшов кілька комітетів.

"Вже пройшли декілька комітетів. Залишається ще профільний комітет. Тобто, 18-19 вересня будуть всі (рішення, - ред.) комітетів. А 20-го планується винести законопроект на перше читання. Це 226 голосів. А далі дуже важливим буде консенсус представників і правлячої коаліції, і опозиції. Я дуже сподіваюсь, що це виллється у 300 голосів", - повідомила Гопко

У свою чергу заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко у коментарі РБК-Україна допустив, що перше голосування може відбутись навіть у вівторок.

"Я допускаю, що перше голосування може відбутись наступного тижня або у вівторок, або у четвер", - прокоментував Гончаренко.

Нагадаємо, раніше голова ВР Андрій Парубій анонсував, що Верховна рада розгляне зміни до Конституції щодо євроінтеграційного і євроатлантичного курсу України на наступному пленарному тижні 18-21 вересня.

Як писало РБК-Україна, комітети ВР з питань нацбезпеки і євроінтеграції підтримали прийняття проекту закону про внесення змін до Конституції України щодо закріплення курсу держави на вступ до ЄС і НАТО.