ua en ru

Станція метро "Теремки" буде відкрита до 6 листопада, - Азаров

Станція метро "Теремки" буде відкрита до Дня визволення Києва, 6 листопада. 

Станція метро "Теремки" буде відкрита до Дня визволення Києва, 6 листопада. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров на своїй сторінці в Facebook.

"Повністю роботи (на Поштовій площі) планується завершити до Дня визволення Києва. Це буде 6 листопада. Я вже говорив при відкритті цього тунелю, і сьогодні ми цю тему обговорювали з секретарем Київської міської ради Герегою Галиною Федорівною .... Якби своєчасно Київрада приймав рішення, то будівництво станції "Теремки" було б завершено в травні. Тепер ми з великою напругою збираємося завершити це будівництво так само до Дня визволення Києва. у нас дуже великі плани, масштабні з реалізації інфраструктурних проектів у Києві", - йдеться в повідомленні Азарова.

Спочатку планувалося, що будівництво станції метро "Теремки" буде завершено до Дня Незалежності.

Як повідомляв віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, у будівництво станції метро "Теремки" вкладено близько 200 млн грн з необхідних більш ніж 700 млн грн, а роботи виконані на 70%.

Транспортна мережа Київського метрополітену на даний момент складається з 3 ліній, 50 станцій з експлуатаційною довжиною ліній 65,18 км. Питома вага пасажироперевезень Київським метрополітеном у загальному обсязі перевезень усіма видами міського пасажирського транспорту становить понад 50%. За день метрополітен перевозить в середньому 1,3 млн осіб.

До 2025 р. в Києві планується побудувати 30 нових станцій метро.

Пасажиропотік Київського метрополітену в 2012 р. досяг чотирирічного максимуму - 526,7 млн пасажирів, але не вийшов на докризовий рівень.

Торік збиток КП "Київський метрополітен" склав 345 млн грн, що на 7,6% більше збитку в 2011 р. на рівні 320,7 млн грн. У І кварталі 2013 р. збиток столичної підземки зріс на 18,1%, склавши 106,8 млн грн.