ua en ru

Працівники галузі молочного скотарства в 2012 р. отримають компенсацію близько 70 %, - Присяжнюк

Ті, хто займається молочним скотарством, в 2012 р. будуть отримувати поетапну компенсацію близько 70% витрачених коштів. Про це повідомив 4 жовтня міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, беручи участь у відкритті нового молочнотоварного комплексу на Хмельниччині, передає прес-служба Мінагрополітики.
"Раніше було так: закінчив будівництво комплексу, здав його в експлуатацію, а потім тільки отримуєш компенсацію. Зараз ми будемо надавати компенсацію поетапно. Генеральний план зроблено - надали компенсацію, будівництво закінчено - компенсували, куплено телят - ще частину компенсації. Такий механізм державної підтримки стане більш ефективним. Окрім того, ми передбачаємо аграрний лізинг не тільки техніки, але й ферм і нетелів, тобто Мінагрополітики підходить до надання державної підтримки комплексно, щоб цю галузь негайно відродити", - зазначив міністр.
За його словами, урядом буде надаватися компенсація в 7 грн на кілограм живої ваги для закупівлі телят у населення, до 50 % будівництва і реконструкції ферм будь-якого поголів'я, починаючи від 20.
"Ми будемо надавати фінансування фермерам для будівництва невеликих ферм від 5 голів, компенсувати до 50% закупівлю і лізинг доїльного обладнання, охолоджувачів для того, щоб можна було сформувати міні-ферму. Це досить великі кошти. Я переконаний, що це буде суттєвою підтримкою для аграріїв, що обов'язково дасть позитивні результати для аграрного сектору та економіки держави в цілому", - наголосив Микола Присяжнюк.
За словами міністра, загалом на розвиток молочного скотарства наступного року буде направлено більше 2 млрд грн.