ua en ru

Працівники КМДА вибачаються перед киянами за можливі перебої в роботі

Пересічні працівники Київміськдержадміністрації обурені погромом, здійсненим невідомими в кабінетах КМДА та вибачаються перед киянами за можливі збої у роботі органу міської влади.

"Коли я дізналась про штурм адмінбудівлі КМДА, стало страшно. Такого ще не було... Одразу ж рідні та близькі почали телефонувати і вмовляти не йти на роботу. Мушу сказати, що безлад, який панує у нашому кабінеті дійсно вражає. Дуже обурює те, що люди, по-мародерські вдерлися: виламали двері, винесли комп'ютери, розкидали особисті речі. Я просто не вірю, що зможу працювати у такій ситуації", - розповіла журналістам головний спеціаліст управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації виконавчого органу Київради (КМДА) Лариса Скоренко.

"Наше управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації працює завжди - і у державні, і навіть у великі церковні свята, коли у всіх вихідні. Про це знають представники засобів масової інформації і кияни. А сьогодні мі працювати просто не можемо. Тож я хочу вибачитись, за тимчасові незручності, які викликані ускладненою роботою загалом апарату КМДА", - зазначила Лариса Скоренко.

Нагадаємо, що надмірну радикалізацію мирних політичних акцій в Києві засудили, як самі мітингувальники, так і експерти. "Опозиція також не контролює Майдан. Події на Банковій, незаконне захоплення адміністративних будівель довели це. Опозиції лише надзвичайними зусиллями вдалося приборкати юрбу, розпалену провокаторами. І це надзвичайно небезпечно", - зазначив політолог Кость Бондаренко.

За таких обставин експерт вважає небезпечним далі закликати людей на масові мітинги та страйки. "Мітинг, страйк - це ефектний політичний інструмент. Але не надто ефективний з точку зору досягнення мети та з огляду на економічні інтереси країни. І влада вже почула голос народу. Зокрема підставою говорити про це є заява Президента про підтвердження вибору європейського майбутнього для України. Тому повторюю - сьогодні країні потрібен діалог та напрацювання спільного бачення майбутнього країни", - зазначив експерт.