ua en ru

Держфінінспекція виявила у Києві нелегальний цех з виробництва фальсифікованої горілки

Працівники Державної фінансової інспекції України під час ревізії на ДП "Спортивний лікувально-відновлювальний центр Інституту електрозварювання ім. Є.О.Патона" (належить до сфери управління Національної академії наук України) виявили нелегальний цех з виробництва і розливу фальсифікованої горілки. Про це повідомляє прес-служба Держфінінспекції.

Підпільний цех було виявлено під час огляду ревізорами одного з приміщень, яке спортивний лікувально-відновлювальний центр здає в оренду приватному підприємству "Елеонора 2000".

Слід зазначити, що працівники цього підприємства чинили перешкоди ревізорам, не пускаючи їх у орендоване приміщення, а також намагалися підкупити хабаром. Врешті потрапивши у приміщення з допомогою викликаних правоохоронців, ревізори виявили там понад 10 діжок зі спиртом, цистерну з водою, понад 100 ящиків з порожніми пляшками та наклеєними на них етикетками "Горілка "Пшенична", кришки до пляшок тощо. Загальна кількість пляшок у виявленому горе-цеху становила понад 2 тисячі. Характерно, що так зване виробництво здійснювалося у жахливих, антисанітарних умовах.

На місце події були викликані працівники Голосіївського районного управління міліції, які провели відповідні слідчі дії, а також представники Служби безпеки України.